Kvalita zdravotní péče ve vztahu k akreditaci zdravotnického zařízení - Krausová, Kristina; Mlčák, Jan; Rytíř, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Cílem této práce je popis průběhu akreditačního procesu ve zdravotnickém zařízení, zmapování možných problémů při zavádění akreditačních standardů a vliv akreditace na jakost zdravotní péče ve zdravotnickém zařízení. Základní podmínky připravenosti zdravotnického zařízení k národní akreditaci SAK-ČR jsou stejné jako u všech ostatních systémů řízení kvality. Jde o to podívat se jinými očima na jednotlivé procesy a najít způsob jak do celého procesu zapojit všechny zaměstnance. Právě oni musí pochopit filozofii programu, procesní řízení, pojem zákazník, strategii řešení problému, pravidla implementace, organizační strukturu zdravotnického zařízení. Nejnáročnější práci je motivace zaměstnanců a udržení povědomí neustálého zlepšování. Práce se skládá z části teoretické, praktické a návrhu nápravy zjištěných nedostatků.
Vedoucí práce: Jan Mlčák
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdravotnická zařízení; standardizace a normalizace; management jakosti; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; health facilities; standardization; quality control; master's theses