Metody hodnocení variant outsourcingu IS/ICT - Klimeš, Martin; Voříšek, Jiří, 1950-; Hönig, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Diplomová práce "Metody hodnocení variant outsourcingu IS/ICT" se zaměřuje především na proces hodnocení a výběru vhodných variant outsourcingu IS/ICT. Nejprve je vysvětlen koncept outsourcingu IS/ICT společně s jeho výhodami i nevýhodami. Poté jsou popsány varianty outsourcingu IS/ICT (primárně členěné podle předmětu outsourcingu) včetně jejich charakteristik. Dále jsou analyzovány existující metodiky hodnocení a následného výběru vhodné varianty outsourcingu IS/ICT. Hlavním cílem práce je konfrontace existujících metodik s postupem použitým při projektu outsourcingu IS/ICT v praxi a dále doporučení ke zlepšení metodik. Pro dosažení tohoto cíle jsou existující metodiky porovnány s postupem použitým v praxi. Na základě pozitivně vnímaných částí existujících metodik a také na základě identifikovaných nedostatků je navržena vlastní metodika hodnocení a výběru variant outsourcingu IS/ICT. Při zpracování diplomové práce jsou využity metody: logicko-historická, popis, analýza a syntéza. Hlavním přínosem práce je návrh vlastní metodiky zaměřující se na zdokonalení těch existujících tak, aby byla co nejlépe využitelná v praxi. Toho je dosaženo vytvořením nástrojů podporujících důležité kroky navržené metodiky. Dosažení tohoto přínosu je také umožněno tím, že autor práce je členem týmu projektu outsourcingu IS/ICT.
Vedoucí práce: Jiří Voříšek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses