Zvláštnosti regulácie na poistnom trhu - Dvoráková, Lenka (2009)
Práca sa zaoberá reguláciou poisťovníctva najprv vo všeobecnej rovine a potom aj v reálnej, či praktickej. Vo všeobecnej časti sa zaoberá dôvodmi regulácie, jej vývojom a možnými podobami. V praktickej časti sa práca snaží zobraziť aká je podoba regulácie poistného trhu momentálne v Českej republike a potom aj v Európskej únii. Spomenutý je aj vývoj regulácie s ohľadom na prítomnosť a budúcnosť.