Hospodářská politika praktikovaná v USA Ronaldem Reaganem - Bureš, Vladimír (2009)
Práce analyzuje hospodářskou politiku ve Spojených státech amerických aplikovanou v 80. letech 20. století prezidentem Ronaldem Reaganem. Nejprve se zabývá charakteristikou hlavního ekonomického myšlenkového proudu uplatňovaného v USA v 70. letech a důvody krachu tohoto proudu. Dále pak popisuje osobnost, politické začátky a preferovaný ekonomický směr Reagana. Následuje hlavní část práce, kterou je charakteristika nejdůležitějších oblastí jeho jedinečné hospodářské politiky. Nechybí ani zmínka o zahraniční politice. Na závěr se práce věnuje dopadům Reaganovy politiky na vybrané ekonomické ukazatele, ve srovnání s jejich historickým vývojem za jiných amerických prezidentů. Zároveň jsou v práci obsaženy i názory významných ekonomů na Reaganovu hospodářskou politiku.