Termín zavedení eura v České republice v kontextu globální finanční krize - Kyncl, Martin (2009)
Bakalářská práce analyzuje vliv dopadů globální finanční krize na termín přijetí eura v České republice. Dopady globální finanční krize jsou v návaznosti na teorii OCA, z níž práce teoreticky vychází, analyzovány jako hospodářský šok dopadající na členy EMU asymetricky. Dále práce zkoumá potenciální přínosy a náklady zavedení eura v České republice a pokouší se odhadnout jejich výši. V závěru se na základě provedené analýzy snaží vyhodnotit nakolik je varianta rychlého přijetí eura v České republice v současné době výhodná.