Účtování cenných papírů - Vlčková, Martina; Ištvánfyová, Jana, 1952-; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Cílem této práce je popsat problematiku cenných papírů v České republice. Je zde uvedena charakteristika jednotlivých druhů cenných papírů a kritéria jejich třídění. Svoji pozornost věnuji hlavně akciím, dluhopisům, směnkám a šekům. Dále se zabývám účtováním cenných papírů a jejich oceňováním k rozvahovému dni. V závěru práce jsou uvedeny konkrétní příklady účtování určitých cenných papírů. Také se zde zmiňuji o finanční krizi a jejím vlivu na cenné papíry.
Vedoucí práce: Jana Ištvánfyová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; finanční krize; směnky; cenné papíry; akcie; diplomové práce; financial crises; bills of exchange; securities; stocks; master's theses