Vliv IS/ICT na fungování a strukturu organizace - Hubáček, Josef (2009)
Práce si klade za cíl, na základě historické analýzy, prokázat význam implementace informačních systémů a informačních a komunikačních technologií (IS/ICT) ve firemní praxi a tím prokázat pozitiva, případně i negativa, plynoucí právě ze zavedení těchto technologií v organizaci. Každá změna v technologiích ve firmě má na firmu dopad, zejména na její procesy, což se odráží ve změně její struktury a fungování. Základní hypotézou, kterou si tato práce klade za cíl ověřit, je, že IS/ICT výrazně ovlivňují strukturu a fungování organizace, mění ji a mají na ni pozitivní dopad.