Československá pozemková reforma 1919 - 1921. - Koubek, Václav (2010)
Práce se věnuje jednotlivým názorům politických stran během projednávání reformy. Argumentaci, činnost, dosažené výsledky z řad velkostatkářů a šlechty podrobím kritickému přezkoumání. Dále se bude jednat o rozbor úlohy Šternberského rodu na tehdejším dění, podle možností z jejich rodinného archivu rekonstruovat jejich majetkové poměry a vyvodit hospodářsko - vlastnické důsledky reformy na jejich příkladě. Práce se dále bude zabývat činností a postojem Svazu československých velkostatkářů a jejich vztahem k reformě a Republikánskému svazu československých statkářů a nájemců. Práce se opírá o nejnovější odbornou literaturu, SOA Praha, fond Šternberkové a o dobová periodika politických stran.