Československá pozemková reforma 1919 - 1921. - Koubek, Václav; Jakubec, Ivan, 1960-; Soběhart, Radek, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Práce se věnuje jednotlivým názorům politických stran během projednávání reformy. Argumentaci, činnost, dosažené výsledky z řad velkostatkářů a šlechty podrobím kritickému přezkoumání. Dále se bude jednat o rozbor úlohy Šternberského rodu na tehdejším dění, podle možností z jejich rodinného archivu rekonstruovat jejich majetkové poměry a vyvodit hospodářsko - vlastnické důsledky reformy na jejich příkladě. Práce se dále bude zabývat činností a postojem Svazu československých velkostatkářů a jejich vztahem k reformě a Republikánskému svazu československých statkářů a nájemců. Práce se opírá o nejnovější odbornou literaturu, SOA Praha, fond Šternberkové a o dobová periodika politických stran.
Vedoucí práce: Ivan Jakubec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses