Vývoj institucionálního uspořádání EU a aktuální reformní tendence - Ptáčník, Martin; Ševčíková, Michaela; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou institucí Evropské unie. V první kapitole přináší přehled historického vývoje evropské integrace, od raného poválečného období až po začátek nového tisíciletí. Dále je zde podána charakteristika nejdůležitějších institucí EU, jejich složení, úkoly a pravomoci. Poslední část práce pojednává o aktuálních reformních tendencích a institucionálních změnách, jež přináší Lisabonská smlouva. V závěru je také vzpomenut problém současné Evropské unie, kterým je demokratický deficit.
Vedoucí práce: Michaela Ševčíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses