Napojení .NET / Java technologie na SAS BI - Jandák, Miroslav; Slánský, David; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato práce se zabývá produktem SAS Enterprise Intelligence Platform a možnostmi jeho integrace v rámci Business Intelligence řešení. Cílem práce je popsat integrační technologie, kterými tato platforma disponuje, zjistit možnosti jejich využití a porovnat je, případně doplnit přikladem. V první části práce je vysvětlen obecný koncept a architektura Business Intelligence, potom je čtenář seznámen s produktem SAS Enterprise Intelligence Platform, s jeho jednotlivými komponentami, jeho celkovou strukturou a jeho postavením na trhu Business Intelligence platforem. Ve druhé části následuje popis (jak fungují a k čemu je lze použít) jednotlivých integračních technologií, které jsou v rámci SAS Enterprise Intelligence Platform dostupné. Jedná se většinou o implementace již zaběhlých standardů (databázová API, COM/DCOM, CORBA, webové služby). Práce obsahuje i popis všech těchto podporovaných standardů. Součástí práce je též srovnání těchto technologií, konkrétně porovnání implementací databázových API a srovnání aplikačního rozhraní Integrated Object Model se SAS BI Web Services.
Vedoucí práce: David Slánský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; CORBA (komponentní architektura); systémová integrace; diplomové práce; CORBA (component software); master's theses