Analýza vývoje finanční skupiny KBC - Radová, Jitka; Dvořák, Petr, 1960-; Kalivoda, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Analýza příčin, průvodních jevů a důsledků globální finanční krize ve vztahu k belgické finanční skupině KBC Group. Rozbor vývoje zisku KBC Group i jednotlivých obchodních jednotek, stejně jako ostatních ukazatelů finančního zdraví skupiny -- rating, cena akcií, solventnostní ukazatele. Rozbor a analýza nejsilnějších vlivů na pokles zisku skupiny -- CDO v portfoliu, expozice vůči americkým a islandským bankám, pokles hodnoty podílů a akcií. Srovnání s nejbližšími konkurenty -- Société Générale a Erste Group. Aktuální situace v KBC Group.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor dipl. práce]; finanční krize; zisk; diplomové práce; financial crises; profit; master's theses