Bezpečnost elektronických obchodů postavených na platformě PHP - Vostrý, Jan; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Pavlíček, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Práce je zaměřena na bezpečnost elektronických obchodů postavených na platformě PHP. Cílem této práce je analyzovat bezpečnost elektronických obchodů a ochranu osobních údajů z pohledu českého práva, důvěryhodnost obchodů z hlediska zákazníka a s tím související možnost certifikace elektronických obchodů, analyzovat různé možnosti plateb a zajištění jejich bezpečnosti a analyzovat možné bezpečnostní hrozby a rizika, které jsou spjaté s technologiemi, jichž tyto obchody využívají. Analýza těchto náležitostí vychází z teoretických poznatků získaných z odborné literatury a ze zkušeností autora. Přínos práce spočívá v poukázání na možné nedostatky elektronických obchodů zejména v oblasti bezpečnosti správy osobních údajů, průběhu a vypořádání on-line plateb a bezpečnostních rizik spojených s technologií PHP, kterou obchody pro svůj provoz často využívají. Práce tvoří ucelený přehled náležitostí, které by měl mít kvalitní elektronický obchod zajištěn, a obsahuje sumarizovaný přehled bezpečnostních rizik, které by měl tvůrce aplikace při jejím návrhu minimalizovat. Práce nabízí vlastní ukázkové řešení bezpečnostních rizik a hodnocení vybraných obchodů v praxi. Může být tedy užitečná nejen pro tvůrce a programátory elektronických obchodů, ale také pro samotné zákazníky těchto obchodů.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; PHP (programovací jazyk); diplomové práce; PHP (programming language); master's theses