Rizika výběru a implementace informačního systému - Dvořák, Zdeněk; Říhová, Zora, 1948-; Ošmera, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato práce se věnuje problematice výběru a implementace ERP systémů v segmentu menších nebo středních firem. Práce vznikla na základě reálných zkušeností s opakovaným výběrem a implementacemi různých ERP a klade si za cíl popsat a sumarizovat jednotlivé problémy a rizika, které se v praktickém fungování podobných projektů objevují. Práce se v první částí zabývá ERP systémy, a to zejména se zaměřením na teorii výběru a následné implementace. Druhá, praktická část pak popisuje problémy reálné firmy na základě zkušeností ze dvou projektů týkajících se implementace informačních systémů. Definuje jednotlivá rizika výběru a implementace podnikových informačních systémů. Přínosem práce je shrnutí skutečných problémů, které se práce snaží identifikovat a které by měly sloužit jako pomůcka po další projekty týkající se dané problematiky.
Vedoucí práce: Zora Říhová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses