Testování slabé formy efektivnosti devizového trhu - Havel, Radek; Veselá, Jitka; Kalivoda, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem práce je potvrzení či vyvrácení hypotézy o slabé formě efektivnosti devizového trhu.Východiskem je formulování předpokladů pro efektivní chování cen na finančním trhu a ověření jejich platnosti aplikací na vývoj devizových kurzů vybraných měnových párů. Po definování testovacího aparátu jsou jednotlivé měnové páry analyzovány korelačním testem, runs testem a testem úspěšnosti investiční strategie, založené na indikátoru technické analýzy. Výsledky studie odpovídají na otázku, zda vůbec a do jaké míry se testované devizové kurzy v čase chovají podle charakteristik efektivního trhu.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses