Fundamentální analýza odvětví automobilového průmyslu ve vybraných zemích - Záruba, Ondřej (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá globálním pohledem na vývoj v automobilovém průmyslu.Snaží se vyspecifikovat všechny základní charakteristiky tohoto odvětví.Pokouší se o definici významu výroby automobilů v jednotlivých geografických regionech.Měří dynamiku jejich ekonomického vývoje.Hledá ovlivňující činitele pro střednědobý a dlouhodobý vývoj změn v automobilismu.Vyjmenovává současné trendy.Hlavní těžiště práce leží v ekonomickém srovnání automobilových výrobců General Motors , Ford , Daimler , Volkswagen , BMW , Porsche , Fiat , Renault , Peugeot SA , Toyota , Honda , Nissan , Suzuki , Mitsubishi , Hyundai , Kia , Tata a FAW. Hlavním závěrem toho tohoto srovnání je diskuse autora o tržních hodnotách srovnávaných společností.