Procesní postupy v rámci územního a stavebního řízení - Křivánková, Jana; Říhová, Zora, 1948-; Bukovjan, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato diplomová práce zpracovává problematiku umisťování, povolování a užívání staveb. Cílem práce je zanalyzovat tuto problematiku a následně vytvořit jednotlivé postupy, které by měly stavebníkům usnadnit orientaci v rámci stavebního zákona. V úvodu práce je čtenář seznámen se základními pojmy souvisejícími s modelováním procesů a metodikou, která je později v práci pro znázornění procesů používána. Následně jsou analyzovány jednotlivé druhy umisťování, povolování a užívání staveb, ze kterých je patrný jejich průběh a vstupy potřebné pro získání daného povolení v rámci těchto kroků. V poslední části práce jsou zpracovány jednotlivé postupy, které by měly dávat stavebníkům návod, které kroky je potřeba učinit pro realizaci jejich stavebního záměru. Postupy vycházejí z dříve popsaných druhů umisťování, povolování a užívání staveb. K práci je přiložena prezentace, jako praktický návod pro stavebníky, s přiřazením staveb do jednotlivých postupů.
Vedoucí práce: Zora Říhová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses