Postavení žen na trhu práce - Harvánková, Hana (2010)
Práce charakterizuje situaci žen na trhu práce. Sleduje historický vývoj společenského postavení ženy, nastiňuje odlišný přístup dívek a chlapců v procesu vzdělávání. Hodnotí možnosti žen a mužů na trhu práce a upozorňuje na nedostatečné dodržování zásady rovných příležitostí a rovného zacházení. Práce představuje některé způsoby umožňující překonání bariér, které souvisejí se skloubením pracovního a rodinného života. Pozornost věnuje práce také porovnání České republiky s některými dalšími státy. Součástí práce je výzkum, který pohledem žen z vybraného podniku mapuje jejich možnosti na trhu práce.