Řízení značky Shell - Skopcová, Radka (2010)
Cílem této práce je popsat, jak společnost Royal Dutch Shell plc pečuje o svou značku a zjistit, jakou image má značka Shell v České republice. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části se věnuji procesu řízení značky. Popisuji zde hodnotu značky a její budování, strategie řízení značky, oceňování značky. Dále popisuji výzkum značky s důrazem na sémantický diferenciál. Sémantický diferenciál je metoda kvalitativního výzkumu použitá v praktické části této práce. V praktické části se věnuji aktivitám a historii společnosti Royal Dutch Shell plc a společnosti Shell Czech Republic a.s. Tato část obsahuje také výzkum značky Shell, který tvoří stěžejní část této práce. Na základě tohoto výzkumu zjišťuji image značky Shell a porovnávám ji s konkurenční značkou OMV.