Změny v organizaci a proces jejich řízení ke zvýšení podnikové výkonnosti - Drábek, Martin; Střížová, Vlasta, 1946-; Lebrová, Nora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
V dnešní době stále sílících vnějších a vnitřních vlivů, jako je rostoucí konkurence, omezené zdroje, globalizace a nové technologie, je každá společnost vystavena potencionální hrozbě neschopnosti se těmto tlakům přizpůsobit či je umět adekvátně využít ve svůj prospěch. Jako jediné vhodné řešení této situace se nabízí aktivní přístup k neustálému řízení strategických, ale i malých (inkrementálních) organizačních změn. Jsou jimi například změny organizační struktury, restrukturalizace podnikových procesů, využití nových technologií, vývoj inovací produktů aj. Tyto změny pak mají především směřovat ke kontinuálnímu zvyšování podnikatelské výkonnosti a udržení konkurenceschopnosti. Tato činnost s sebou však přináší řadu více či méně problematických oblastí a postupů a právě jim je věnována první část této práce. Ve druhé části je pak rozebrán přístup k řízení těchto změn ve velké softwarové společnosti za určené období. Konfrontace těchto reálných aktivit s teoretickými podklady je pak výstup poslední části práce, včetně navržení a doporučení řešení pro oblasti implementace změn, ve kterých se v této společnosti ještě skrývají rezervy ke zdokonalování.
Vedoucí práce: Vlasta Střížová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses