Řízení projektů - Jon, Jakub (2009)
Všechny sféry lidského konání se neustále vyvíjí. Schopnost pružně reagovat na změny a potřeby okolí jsou klíčovým bodem konkurenceschopnosti moderního podniku. Tento předpoklad je stále častěji naplňován pomocí projektů. Diplomová práce na téma řízení projektů analyzuje prvek zaměstnance a dopad jeho spokojenosti na efektivitu projektů. Tato zjištění se stala opěrným bodem vymezení zásadních faktorů (jako například atmosféra v organizaci, informovanost, hodnocení, atd.), které ovlivňují průběh projektů. Každý faktor má přiřazenu sadu opatření s cílem zefektivnění řízení projektů běžného podniku. V rámci analýz byly také identifikovány základní předpoklady pro prostředí, ve kterém jsou projekty realizovány a od nich odvozen model zralosti projektového prostředí, který by měl firmu vést k zamyšlení nad dosaženou kvalitou a návodem pro další zdokonalení prostředí pro projekt management.