Odstraňovanie prekážok na ceste k vrcholovým manažérskym pozíciam - Téglášiová, Viktória (2010)
V diplomovej práci sa zaoberám hľadaním potencionálnych prekážok, ktoré musia ženy prekonať pri budovaní profesnej kariéry. Uvádzam právne dokumenty, ktoré zaručujú zásadu rovnakého zaobchádzania pre ženy i mužov. Prostredníctvom sekundárnych štatistických dát zisťujem príčinu existencie rozdielu v miere zamestnanosti žien a mužov. V empirickej časti sa prostredníctvom osobných rozhovorov so ženami manažérkami zaoberám zdrojmi motivácie, ktoré ich viedli k budovaniu si kariéry.