Odstraňovanie prekážok na ceste k vrcholovým manažérskym pozíciam - Téglášiová, Viktória; Beroušek, Petr, 1952-; Králíková, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
V diplomovej práci sa zaoberám hľadaním potencionálnych prekážok, ktoré musia ženy prekonať pri budovaní profesnej kariéry. Uvádzam právne dokumenty, ktoré zaručujú zásadu rovnakého zaobchádzania pre ženy i mužov. Prostredníctvom sekundárnych štatistických dát zisťujem príčinu existencie rozdielu v miere zamestnanosti žien a mužov. V empirickej časti sa prostredníctvom osobných rozhovorov so ženami manažérkami zaoberám zdrojmi motivácie, ktoré ich viedli k budovaniu si kariéry.
Vedoucí práce: Petr Beroušek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses