Účetnictví malých a středních podniků - Kocingerová, Dominika; Strouhal, Jiří, 1980-; Hejtmánek, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce se snaží objasnit některé problémy, u kterých se v praxi dělají chyby nebo vznikají kolem nich otázky. První část se zabývá obecně malými a středními podniky a jejich důležitostí. Další části už jsou samotnými problémy, mezi nimiž jsou zařazeny odpisy a upozornění na novou legislativu platnou od roku 2010, zálohové faktury a návaznost na DPH, intrakomunitární dodávky a řešení zejména místa plnění, ze kterého vyplývají další povinnosti. Z pracovního práva je zde vybrán problém cestovních náhrad, který řeší odlišnosti od příspěvku na stravování s návazností na účtování stravenek jakožto platebního prostředku a nakonec je zde upozornění na novou úpravu leasingu od ledna 2009. Celou tuto část zastřešuje outsourcing účetních služeb a důvody proč je dobré tyto služby využít. Neméně podstatnou část tvoří nový mezinárodní standard pro malé a střední podniky vydaný IASB v červenci 2009. Na závěr jsou na ukázku evedena praktická řešení již výše uvedených problémů.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; cestovní náhrady; leasing; diplomové práce; travel allowances; leasing; master's theses