Model pro sledování hodnoty služeb podnikové informatiky systémový/deterministicky chaotický model - Filippi, Tomáš; Bruckner, Tomáš, 1974-; Palovská, Helena, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Práce se zabývá hodnotou služeb podnikové informatiky. Podniková informatika je rozšířeným odvětvím a představuje součást každého podniku. Do oblasti podnikové informatiky patří nejen softwarové a hardwarové prostředky, ale i lidé, kteří s informatikou přicházejí dennodenně do styku. V současné době se prosazuje způsob řízení podnikové informatiky na stejném principu, jako řízení businessu. Předpokladem pro efektivní řízení je přesný přehled o nákladech a přínosech. K tomu jsou potřeba metriky, které mohou kvantifikovat objem vstupů, výstupů a také kvalitu služeb. Hodnota služeb podnikové informatiky by měla být kladná. Přínosy by měly převyšovat náklady. Cílem této práce je vytvoření modelu pro sledování hodnoty služeb podnikové informatiky. Model má simulovat dynamiku podnikové informatiky a postihnout důležité parametry informatiky z hlediska hodnoty. A zjistit, zda systém neovlivňuje vnější, či vnitřní faktor, který by vnášel do systému náhodný prvek a znesnadňoval tak proces efektivního řízení.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; dynamika; chaos; diplomové práce; dynamics; chaotic behavior in systems; master's theses