Informační technologie pro Competitive Intelligence - Hromádko, Jan (2009)
Tato práce se zabývá technologiemi využitelnými pro účely competitive intelligence. Struktura práce kopíruje schéma cyklu competitive intelligence. Pro každou fázi tohoto cyklu jsou vyjmenovány použitelné metody práce a zhodnoceny možnosti jejich softwarové podpory. Základní metodou je dekonstrukce procesu competitive intelligence na jednotlivé prvky a hledání a zkoumání metod, které lze v rámci těchto prvků využít. To znamená především hodnocení použitelného software. Cílem práce je seznámit čtenáře s principy competitive intelligence, shrnout různé metody práce a představit využitelné technologie včetně konkrétních softwarových produktů. Práce by měla čtenáři dále pomoci s rozhodováním, jaké metody v případě plánování competitive intelligence volit a jaké to přináší výhody a nevýhody.