Informatizace, media a rozvoj společnosti - Silovský, Michal; Rosický, Antonín, 1943-; Švarcová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Cílem této práce je vytvoření uceleného pohledu na problematiku vývoje a vlivu médií na společnost a s tím související vznik a zpracovávání informací a umožnit tak jejímu čtenáři snazší pochopení a orientaci v tomto tématu. Proto je práce rozdělena do čtyř hlavních částí. V první části je popsáno, co to informace je, jaký je vztah mezi daty, informacemi a znalostí a daty. Druhá část se věnuje vývoji a vlivu informačních a komunikačních technologií, tedy způsobům jakými bylo a je možné dostat informace k jejich příjemci a s tím související změny, které tyto technologie přinesly. V další kapitole je popsáno, co ovlivňuje naše chování v rámci jednotlivých národů a jak napomáhají média k jejich přibližování a propojování. A poslední kapitola obsahuje analýzu toho, jak mohou být masová média využívána a zneužívána k působení na široké masy lidí.
Vedoucí práce: Antonín Rosický
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; kultura; data; propaganda; informace; politika; globalizace; společnost; diplomové práce; culture; data; propaganda; information; politics; globalization; society; master's theses