Komparativní analýza řízení galerijních subjektů - Ascherlová, Anita; Hrůzová, Helena, 1954-; Žurav, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Tématem bakalářské práce je komparativní analýza řízení galerijních subjektů. Konkrétně se jedná o Galerii Rudolfinum a Galerii Peron v Praze. V rámci srovnávání těchto subjektů je provedena SWOT analýza, analýza PESTL a aplikován Porterův model pěti konkurenčních sil. Na základě výstupů těchto analýz a charakteristik subjektů je provedena komparace řízení galerií. Cílem je nalézt společné i odlišné rysy v rámci řízení daných kulturních institucí. Teoretická část vychází z obecných znalostí o managementu, manažerské práci a přechází v kapitolu nazvanou řízení kulturní instituce, která zahrnuje definici kulturní instituce, galerie a nastínění vztahu organizace a zřizovatele. Důležitou součástí je i oblast financování a ekonomicko-právní formy galerií v České republice. kulturní instituce, galerie, řízení, komparativní analýza, Galerie Rudolfinum, Galerie Peron.
Vedoucí práce: Helena Hrůzová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; galerie; bakalářské práce; art galleries; bachelor's theses