Jednotná evropská licence a licencování ČNB - Jahodová, Iva (2010)
Ve své bakalářské práci se zabývám úpravou Jednotné evropské licence. Tento relativně nový institut přináší subjektům možnost vykonávat činnosti uvedené v oprávnění nejen na území státu, který licenci vydal, ale i na území jiného členského státu EU. Ve své práci se pokusím nastínit historický vývoj tohoto institutu, budu akcentovat právní úpravu platnou pro státy společenství i pro český právní řád a v neposlední řadě se budu ve své práci věnovat možnostem a omezením, které Jednotná evropská licence úvěrovým institucím přináší.