Analýza funkcionality a technologických parametrů ERP systému Microsoft Dynamics AX 2009. - Faina, Michal (2009)
Diplomová práce seznamuje čtenáře s podnikovým informačním systémem Microsoft Dynamics AX2009 jak z pohledu obecného, tak prakticky zaměřeného. V úvodních kapitolách je systém MS Dynamics AX2009 představen na globálním trhu ERP a v rámci rodiny Microsoft Dynamics. Následující kapitoly jsou věnovány implementaci tohoto systému, kdy diplomová práce řeší otázky, proč nasadit právě systém MS Dynamics AX, kde vybrat implementačního partnera, jak probíhá projekt nasazení IS a z jakých licenčních balíků MS Dynamics AX si podnik může vybírat. Praktická část demonstruje vazby mezi moduly systému a popisuje funkcionality vybraných modulů. Funkcionality systému jsou prezentovány způsobem, kdy se prolínají teoretická povídání s praktickými ukázkami pro snazší představu a možnosti vyzkoušet si popisované funkcionality ve standardním prostředí Dynamics AX2009. Čtenář tak získá ucelený obraz o systému MS Dynamics AX 2009.