Zadluženost domácností v kontextu současné finanční krize - Vlčková, Klára (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem zadlužení domácností v České republice v průběhu současné finanční krize. Teoretická část je věnována příčinám vzniku finanční krize. Dále jsou zde analyzovány úvěrové produkty, jejichž vývoj je podrobněji popsán v praktické části, a instituce poskytující tyto produkty. V praktické části je provedena analýza vývoje zadlužení a schopnosti domácností splácet své závazky v komparaci s příčinami tohoto vývoje. Práce identifikuje faktory, které působí na zadlužení domácností a analyzuje změny, které nastaly v souvislosti s finanční krizí.