Bezdomovectví jako viditelný sociální problém - Staviařová, Lucie; Kubelková, Karina, 1983-; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Bakalářská práce se zabývá fenoménem bezdomovectví v české společnosti. Představuje definici bezdomovectví, historii a příčiny vzniku obecně. Konkrétně se pak zaměřuje na situaci a profil bezdomovců v Praze, kde je, v rámci České republiky, jejich koncentrace největší. Práce zároveň studuje postoj obyvatel České republiky vůči této skupině. Metodou zjišťování je dotazníkový průzkum u vzorku obou skupin a výzkum v terénu ve spolupráci s charitativní organizací Naděje. Na základě zjištěných informací a statistické interpretace průzkumů jsou dána doporučení pro další postup v této oblasti.
Vedoucí práce: Karina Kubelková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bezdomovectví; bakalářské práce; homelessness; bachelor's theses