Konstrukce starobního důchodu - Vokatá, Miloslava; Klazar, Stanislav, 1974-; Hodžic, Faris; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
V mé bakalářské práci se zabývám starobním důchodem, který se jistě týká každého z nás. Každý z nás totiž bude jednou žádat o odchod do penze. A pokud ne, skoro celý život bude prostřednictvím svých příjmů přispívat ostatním penzistům na jejich nejen starobní důchody. Nejprve v teoretické části podrobně popisuji jednotlivé konstrukční prvky starobního důchodu, které jsou nezbytné pro samotný výpočet výše starobního důchodu. V praktické části se pak věnuji samotnému výpočtu a detailně zde rozebírám vzorec pro výpočet starobního důchodu a popisuji jeho jednotlivé konstrukční prvky. Také zde ukazuji jednotlivé příklady výpočtů starobních důchodů. Dále v praktické části srovnávám jednotlivé velikosti starobních důchodů a celkově je porovnávám s jednotlivými výdělky, které si poplatníci vydělávali těsně před odchodem do penze.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses