Metody sledování daňových úniků - Veselý, David (2010)
Bakalářská práce je zaměřena na zpracování přehledu metod použitelných pro účely zabránění daňovým únikům a to nejen v daňovém prostředí České republiky. Teoretická část se věnuje příčinám vzniku daňových úniků, možnostem jejich prevence a metodám jejich zabránění. Praktická část se pak věnuje konkrétním poznatkům v oblasti metod vyhledávání a kontroly daňových subjektů nejen z prostředí České republiky, ale i příkladům z Austrálie a Francie. Dále se zaměřuje na hodnocení jednotlivých nástrojů omezování daňových úniků, jakožto hlavnímu cíli této bakalářské práce.