Analýza regulačných funkcií Českého telekomunikačného úradu - Pátek, Zdeněk; Zeman, Karel; Zemplinerová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Bakalárska práca sa bude venovať hľadaniu odpovedi na otázku, aká by mala byť miera a forma regulácie. Táto problematika bude aplikovaná na príklade Českého telekomunikačného úradu. V teoretickej časti bude definovaný pojem regulácie ako aj dopady regulácie. Táto časť práce bude obsahovať tak ako pohľady ekonómov rôznych ekonomických škôl na reguláciu, tak aj dopady vybraných regulačných zásahov v histórii. V praktickej časti bude analýza Českého telekomunikačného úradu z hľadiska historického vývoja so zvláštnym ohľadom na regulačné právomoci. Ďalej bude popísaný regulačný mechanizmus a rozobraný vplyv európskych regulačných autorít na reguláciu českého telekomunikačného trhu. Práca sa bude ďalej zaoberať kompetenciami úradu a jeho prínosmi a škodlivými dopadmi na ekonomické aktivity súkromného sektoru. Cieľ práce spočíva hlavne v analýze regulačných funkcií a vývoja vybraných sfér pôsobnosti Českého telekomunikačného úradu. Úrad bude analyzovaný jednak s dôrazom na zmeny jeho regulačných funkcií, tak aj z hľadiska efektívnosti jeho zásahov do trhu. Pri analýze bude kladený dôraz na správnosť využitia prostriedkov vyčlenených na reguláciu a či daný relevantný trh naozaj zlyháva.
Vedoucí práce: Karel Zeman
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses