Analýza způsobů zabezpečení osob ve stáří - Šárová, Kateřina; Radová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem této bakalářské práce je analýza jednotlivých produktů využívaných v podmínkách České republiky k zajištění potřeb ve stáří. V první části se zabývám současným státním důchodovým systémem, uvádím faktory, které mají na systém nepříznivý vliv, a informuji o jednotlivých reformních etapách systému. V dalších částech analyzuji a charakterizuji vhodné doplňkové produkty ke státnímu důchodovému pojištění jako je penzijní připojištění se státním příspěvkem a životní pojištění, a jejich daňová zvýhodnění. V závěru shrnuji poznatky, jež jsem během této práce získala.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; důchodové pojištění; životní pojištění; bakalářské práce; pension insurance; life insurance; bachelor's theses