Analýza vývoje hypotéčních úvěrů v ČR a SR - Trtílek, Pavel; Radová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Bakalářská práce se zaměřuje na vývoj hypotečních úvěru v České republice a na Slovensku. V první části je popsána historie pojmu hypoteční úvěr, počátky hypotečního bankovnictví v ČR, ekonomické prostředí a faktory působící na hypoteční trh. Druhá část se zaměřuje na vývoj samotných hypotečních úvěrů. Jsou zde rozebrány jednotlivé typy hypotečních úvěrů s ohledem na jejich vývoj v čase. Závěr kapitoly charakterizuje vlivy finanční krize na hypoteční trh a výhled budoucího vývoje. Poslední kapitola se věnuje slovenskému hypotečnímu trhu. Objasňuje odlišnosti a rozdíly vývoje ve srovnání s Českou republikou.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses