Současný stav a perspektivy zdanění provozu motorových vozidel v EU - Hájek, Petr; Láchová, Lenka, 1959-; Teklý, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá mechanismem zdaňování motorových vozidel v EU. Nejprve jsou vymezeny zdaňovací postupy a techniky, kterými se EU zabývala v minulosti. V další části je představena aktuální situace ohledně zdaňování motorových vozidel v jednotlivých členských státech EU. Také je zde pojednáno o problematice daňového určení silniční daně. V poslední části jsou zmíněny některé sporné body spojené se zdaňováním podle emisí CO2. V samotném závěru práce jsem se zamýšlel nad možnými budoucími směry vývoje, kterými se bude zdaňování motorových vozidel pravděpodobně ubírat.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; motorová vozidla; bakalářské práce; motor vehicles; bachelor's theses