Dotace z EU na rozvoj lidských zdrojů - případová studie - Krejsová, Kateřina (2010)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku získávání finančních prostředků z Evropské unie na rozvoj lidských zdrojů, konkrétně pro subjekty působící na území hlavního města Prahy. V první části práce jsou představeny Strukturální fondy EU, a to Evropský sociální fond, ze kterého jsou financovány projekty se zaměřením na rozvoj lidských zdrojů. Další částí je představení Operačního programu Praha - Adaptabilita. Třetí část je věnována praktické části získávání dotací, a to projektové žádosti, její tvorbě, vyhodnocování a čerpání finančních prostředků. V této části je představena Analýza nákladů a přínosů, jakožto nástroj vhodný k výběru a hodnocení projektů.