Fundamentální analýza zvolených akciových titulů. - Klimíček, Tomáš; Musílek, Petr, 1965-; Veselá, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce se zabývá fundamentální analýzou zvolených akciových titulů. Vybranými fundamenty jsou zisk, tržby a účetní hodnota vlastního kapitálu na akcii. První část práce se zabývá teoretickým zázemím výše zmíněných fundamentů vztažených k akciovému kurzu a nastíněním investičních strategií založených na ukazatelích P/E, P/S a P/BV. Druhá část je věnována výběru období, akciových titulů, tak samotné analýze. Ta je prováděna na dvaceti titulech obchodovaných na Londýnské burze, na tzv. Main Marketu v období desíti let, resp. od roku 1996 do roku 2005. Ze zvolených akciových titulů byla vybrána tři portfolia založená na strategiích nízkého P/E, P/S a P/BV ukazatele. Následně byla v každém roce srovnávána jejich výnosnost v různých časových obdobích od jejich vytvoření. Poslední -- třetí část, se zabývá celkovým vyhodnocením provedené analýzy, která byla provedena pro každý rok samostatně. Její součástí je analýza výběru do portfolií, celková analýza výnosnosti vytvořených portfolií a také poukazuje na limity provedené práce. Prací samotnou byla určitá anomálie na trzích prokázána, resp. všechny zvolené strategie dokázaly ex post analýzou "bít" trh.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor dipl. práce]; analýza; diplomové práce; analysis; master's theses