Mezinárodní daňová optimalizace v investičním bankovnictví - Blahová, Kristýna (2010)
Téma této diplomové práce je zaměřeno na mezinárodní daňové plánování s užší specifikací při využití tzv. offshore společností a to vše na poli investičního bankovnictví. Práce si rozhodně neklade za úkol podat přesnou daňovou analýzu jednotlivých daní, placených standardně ve klasických onshore zemích. Naopak, záměrem je předložit širší spektrum možností, které nám mezinárodní plánování dokáže nabídnout, dále jaké jsou specifika jednotlivých, pro nás jistě atraktivních, zemí či v jakých případech je vhodné již začít uvažovat o daňové optimalizaci v mezinárodním kontextu. K analýze výše zmíněného použiji investičně - finanční česko-slovenskou J&T skupinu.