Rozbor procesu transformace české ekonomiky - Steklá, Petra; Váňa, Daniel; Skřivan, Aleš, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato práce by se měla zabývat procesem, který je v českých, ale také částečně československých dějinách naprosto ojedinělý. Práce je věnována přeměně centrálně, administrativně, direktivně, státně řízené a plánované ekonomiky na ekonomiku svobodnou a tržně konformní. Česká (Československá) republika se nenacházela v situaci, kdyby existovala univerzální příručka transformace, o kterou by se mohli hlavní vůdci transformačního procesu opřít. Záleželo tedy jen na těchto lidech, ke které strategii se přikloní a jakou posloupnost jednotlivých kroků zvolí. Práce by měla zmínit základní body transformace, tedy liberalizaci cen, liberalizaci zahraničního obchodu a velmi zásadní změnu vlastnických vztahů. Ráda bych zde konfrontovala rozdílné názory na rychlost privatizace, různé pohledy na strategii privatizace a zároveň se kriticky vyjádřila k názorům odborníků, kteří se transformačním procesem zabývají.
Vedoucí práce: Daniel Váňa
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; kuponová privatizace; bakalářské práce; voucher privatization; bachelor's theses