Úloha institucionální decentralizace v ekonomickém růstu Číny - Kaše, Pavel (2010)
Práce pojednává o reformním procesu čínského institucionálního prostředí od roku 1978. V úvodní části se zaměřuje na vymezení kvalitního institucionálního prostředí, teoretické přístupy k roli vlády v ekonomickém růstu a popis specifik čínské ekonomiky. V dalších částech se věnuje vysvětlení jednotlivých reformních kroků a jejich dopadů na národní hospodářství Číny a komparaci čínských reforem s reformami vietnamskými, jakožto podobně zaměřeným druhem reforem země jihovýchodní Asie. Hlavním přínosem práce je analýza úspěšnosti čínské reformy institucionálního prostředí, která může být použita jako návod k vhodné hospodářské politice rozvojových zemí.