Úloha institucionální decentralizace v ekonomickém růstu Číny - Kaše, Pavel; Mládek, Josef; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Práce pojednává o reformním procesu čínského institucionálního prostředí od roku 1978. V úvodní části se zaměřuje na vymezení kvalitního institucionálního prostředí, teoretické přístupy k roli vlády v ekonomickém růstu a popis specifik čínské ekonomiky. V dalších částech se věnuje vysvětlení jednotlivých reformních kroků a jejich dopadů na národní hospodářství Číny a komparaci čínských reforem s reformami vietnamskými, jakožto podobně zaměřeným druhem reforem země jihovýchodní Asie. Hlavním přínosem práce je analýza úspěšnosti čínské reformy institucionálního prostředí, která může být použita jako návod k vhodné hospodářské politice rozvojových zemí.
Vedoucí práce: Josef Mládek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; reformy; Vietnam; ekonomický růst; Čína; bakalářské práce; reforms; Vietnam; economic development; China; bachelor's theses