Vliv zájmové skupiny ACEA na instituce EU a její úspěšnost v prosazování zájmů automobilových výrobců - Kovaříková, Tereza; Ševčíková, Michaela; Šmíd, Jan, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Cílem bakalářské práce je analýza a zkoumání vlivu zájmové skupiny ACEA (Asociace evropských výrobců automobilů) na instituce EU a její úspěšnost v prosazování zájmů automobilových výrobců po celém světě. V úvodu se zaměřím na základní informace o asociaci evropských výrobců automobilů. Dále se budu zabývat, jak tato organizace ovlivňuje vývoj v automobilovém průmyslu, zejména jakým způsobem prosazuje zájmy samotných výrobců. V praktické části zanalyzuji problematiku emisí CO2, konkrétně problém snížení limitů emisí CO2 z dopravy z pohledu Evropské komise a automobilových výrobců. V závěrečné části budu zkoumat, jakou roli sehrála ACEA v důsledcích hospodářské krize v odvětví automobilovém průmyslu.
Vedoucí práce: Michaela Ševčíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; automobilový průmysl; bakalářské práce; automobile industry; bachelor's theses