Korporatizace, outsourcing - nástroje k efektivnějšímu veřejnému sektoru? - Němeček, Stanislav; Gráf, Václav; Doležalová, Antonie, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Cílem této bakalářské práce bude seznámit čtenáře se specifickými problémy řízení organizací ve veřejném sektoru. Porovnány budou odlišné motivační faktory vedoucích pracovníků i zaměstnanců státních organizací se stimuly ve firemním prostředí. Podrobně bude popsána metoda korporatizace, která zavádí manažerské prvky ze soukromé sféry na půdu státních úřadů. Dalším úkolem bude analýza outsourcingu služeb a jeho limitů. Praktická část práce se zaměří na výsledky, které korporatizace přinesla v kanadské státní správě. Dále budou vyhodnoceny přínosy outsourcingu městské hromadné dopravy v Jablonci nad Nisou. Na spolupráci mezi touto municipalitou a privátním subjektem ukážeme, jakým způsobem je možné zajistit nákup veřejných služeb od soukromého sektoru.
Vedoucí práce: Václav Gráf
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses