Konjunkturní a jiný hospodářský výzkum - Král, Alois, 1902-1991 (Sbírka přednášek (Česká národohospodářská společnost), 1941)
Není věnována dostatečná pozornost vývoji hospodářství z hlediska teorie. Příklad Německa, kde od r. 1925 působí Ústav pro konjunkturní výzkum v Berlíně. Kritika úrovně československých vysokých škol, které produkují málo vědeckých prací. Výhody a nevýhody státních a soukromých škol