Konjunkturní a jiný hospodářský výzkum - Král, Alois, 1902-1991 (V Praze : Česká společnost národohospodářská, 1941)
Není věnována dostatečná pozornost vývoji hospodářství z hlediska teorie. Příklad Německa, kde od r. 1925 působí Ústav pro konjunkturní výzkum v Berlíně. Kritika úrovně československých vysokých škol, které produkují málo vědeckých prací. Výhody a nevýhody státních a soukromých škol
Keywords: ekonomický výzkum; vysoké školy; vědecké ústavy; vědecká metodologie; ekonomie; hospodářská konjunktura; hospodářské cykly; přednášky; economic research; universities and colleges; research institutions; scientific methodology; economics; economic boom; business cycles; lectures