Z válečného a poválečného vývoje českých obchodních bank - Pimper, Antonín, 1884-1959 (Sbírka přednášek (Česká národohospodářská společnost), 1929)
Fáze čsl. bankovnictví: 1914-1918, 1918-1922, 1922-1928. Založení Svazu českých bank (1917-1918) bankám napomohlo vypořádat se s měnovou odlukou v r. 1919. Pokusy o koncentraci v čsl. bankovnictví, účast zahraničního kapitálu. Další krize v bankovnictví v letech 1922-1926, úpadek bank, deflace