Z válečného a poválečného vývoje českých obchodních bank - Pimper, Antonín, 1884-1959 (V Praze : Česká společnost národohospodářská : V komisi knihkupectví Fr. Řivnáče, 1929)
Fáze čsl. bankovnictví: 1914-1918, 1918-1922, 1922-1928. Založení Svazu českých bank (1917-1918) bankám napomohlo vypořádat se s měnovou odlukou v r. 1919. Pokusy o koncentraci v čsl. bankovnictví, účast zahraničního kapitálu. Další krize v bankovnictví v letech 1922-1926, úpadek bank, deflace
Keywords: 1914-1928; bankovnictví; komerční banky; dějiny bankovnictví; bankovní regulace; Československo; zahraniční kapitál; bankovní zákony; přednášky; banking; commercial banks; history of banking; banking regulation; Czechoslovakia; lectures